vr för mobil

VR glasögon för iPhone bäst i test 2022 – Hitta bästa VR glasögon för iPhone

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det bästa och framförallt billigaste sättet att börja med VR, eller Virtual Reality, är att skaffa VR glasögon för mobilen. I vårt VR glasögon för iPhone bäst i test 2022 kommer du att kunna hitta de bästa VR glasögonen samt matnyttig information för att kunna göra ett bra köp. Vi har givetvis valt ut de bästa VR-glasögonen för iPhone i de olika prisklasserna. Vår guide är till för att hjälpa dig göra ett bra och informativt köp. Du kommer att kunna uppleva spel, filer samt appar i 360 grader och med de fristående VR-glasögonen behöver du bara en iPhone för att komma igång.

VR är en uppkommande marknad med fler och fler aktörer. Det finns i dag en hel del produkter att välja mellan på marknaden och vi kommer med vår guide hjälpa dig att hitta de bästa VR glasögon för iPhone i flera olika prisklasser. För dig som är nyfiken och vill prova på virtual reality är VR glasögon för mobilen det absolut bästa och prisvänligaste alternativet. Det är ett utmärkt sätt att prova på VR innan du bestämmer dig för att investera i dyrare och mer avancerade VR glasögon för PC eller konsoler. En annan fördel är att VR glasögon för mobilen väldigt enkla att installera i jämförelse med VR för TV eller konsoler.

Topp 4 Bästa VR glasögon för iPhone 2022

1. Oculus GO 64GB Oculus Rift

Oculus Go VR erbjuder användare absolut frihet helt utan kablar. Oculus Go är en produkt som fått toppbetyg i flertalet tester plus positiv respons från kundrecensioner. Flertalet anser att Oculus Go är otroligt bra för att streama media plus att det finns många underhållande spel i VR att prova på. De här VR-glasögonen är kanon för dig som föredrar att placera dig bekvämt på soffan och titta på olika media via varierande tjänster. För dig som gillar att streama klipp från YouTube eller streama film är detta definitivt de bästa VR-glasögonen. Oculus Go VR har stöd för flertalet streamingtjänster såsom exempelvis Netflix samt stöd för Plex VR (för dig som har en Plex-server).

Dessa fristående Oculus Go VR-glasögon ger med full laddning cirka tre timmars tittartid på media eller speltid. Det är dessutom möjligt att under användning av dina VR glasögon plugga in laddaren.

Dessa VR glasögon har utrustats med både bra synfält och bra skärm. Vi kan lätt påstå att både linserna och skärmen i Oculus Go är bland de bästa på marknaden just nu. Oculus Go har fantastiska linser som ger en mycket skarp bild som lätt kan konkurrera med dyrare VR glasögon. Det är bra att veta att dessa VR glasögon ger lika brett synfält som de mer kostsamma HTC Vive samt Oculus Rift. Oculus Go säljs med ett integrerat minne på 64 GB.

Du kommer att bli omgiven av ljud från högtalare i detta headset men det finns även inbyggda drivrutiner för spatiellt ljud. Detta kommer att bjuda på dramatiska ljud utan att du behöver några extra hörlurar.

Med Oculus VR glasögon kommer du att få uppleva starka färger, noggrant återgivna detaljer samt ett brett synfält. Maskinvaran samt programvaran arbetar tillsammans för att ge optimerad 3D-grafik samt kristallklar optik för att producera bästa visuella skärpan.

Oculus VR glasögon har specialdesignats för att kännas bekväma och lätta under långa perioder. VR-glasögonen är försedda med justerbara mjuka remmar samt formgjutet skum tillverkat av ett material som andas.

Kontrollen är användarvänlig och gör det enkelt att leta rätt på ditt favoritprogram eller för att navigera till andra världar. Detta headset har sensorer som kommer att översätta dina rörelser till VR. Du behöver inga kablar eller en dator för att komma igång, endast en smartphone.

Oculus Go kan bäras bekvämt med eller utan glasögon men du kan också välja att köpa korrigerande linsinlägg, VirtuClear-linser, som du lätt kan placera i ditt headset.

Fördelar

 • Fristående VR-glasögon utan kablar
 • Stöd för YouTube, Plex, Netflix med mera
 • Otrolig bildkvalité som jämför med dyrare alternativ

Nackdelar

 • Tyvärr går det inte att utöka minnet.

Kolla priset!

 

2. Celexon Expert VRG 3 Svart VR-glasögon

Reality glasögon Celexon 3D Virtual Expert VRG 3 låter dig dyka in i en otrolig virtuell 3D-värld tillsammans med din smartphone. Här kommer du att få uppleva en helt ny känsla av frihet med video, spel eller 360-gradersbilder där du är i centrum av alla händelser.

Huvudremmarna har ergonomisk design och ger tillsammans med VR-glasögonens lätta konstruktion en passform som är otroligt bekväm.

Dessa VR glasögon har ett synfält på 110 grader samt specialtillverkade linser för optimal 3D som dessutom kan anpassas till din syn och ögon. Dessa VR-glasögon har en inställbar synstyrka som gör att du kan använda VRG 3 utan att behöva någon synhjälp (kort sikt). För dig som bär glasögon har dessa VR-glasögon tillräckligt med plats.

Genom att ta bort frontkåpan kan du även titta på AR (Augmented Reality) innehåll. För max VR-upplevelse kan hifi-hörlurarna tas av och glasögonen har tre knappar för kontroll av telefonanrop, volym samt start/stopp. För optimal sikt har glasögonen utrustats med en speciell mittfixering.

Fördelar

 • Avtagbart fronthölje för Augmented Reality
 • Individuellt inställbara för din syn
 • Lätta och bekväma

Nackdelar

 • Begränsad till mobiler från 3,5 till max 5,7 tum

Kolla priset!

 

3. Renkforce RF-VR1 Svart VR-glasögon

Renkforce RF-VR1 VR-glasögon kommer tillsammans med din mobil att bjuda på en 3D-vy i en 360-gradersvärld. Du kan enkelt sätta in din mobil i VR-glasögonen som hålls på plats med ett mjukt skumtygsmaterial för att förhindra repor. Det finns massor av olika VR-appar som kan laddas ner från App Store eller Google Play. Dessa glasögon fungerar med mobiler som har en skärmstorlek från 3,5 till 6 tum. Glasögonen är lätta och ger med sin vaddering en riktigt bekväm passform. De justerbara och elastiska remmarna ger förstärkt passform som även klarar snabba huvudrörelser. För att få perfekta bilder kan linserna justeras för synvidd, pupillavstånd samt bildskärpa. Glasögonen har stöd för 3D-videouppspelning plus att AR (Augmentend Reality) kan projiceras i kameran på din smartphone.

Fördelar

 • Inställbara linser för pupillavstånd samt bildskärpa.
 • Stöd för 3D-videouppspelning.
 • Inställbar synvidd.

Nackdelar

 • Begränsad till smartphones med skärmstorlek 3,5 till 6 tum.

Kolla priset!

 

4. Basetech Headmount Google 3D VR Brun VR-glasögon Google Card

Basetech Headmount Google 3D VR är ett par väldigt enkla och billiga glasögon för VR. Dessa glasögon är enkla att använda och efter det att du placerat din mobil i VR-glasögonen och spänt fast dem på huvudet är det bara att sätta igång. Här kan du ta del av 3D-medier såsom virtual reality-turer med Google Street View, 3D-spel samt givetvis se på filmer. Appar från din smartphone styrs smidigt via en magnetometerfunktion och med hjälp av en magnetknapp. Om du vill testa på VR innan du köper en dyrare lösning är det här en bra instegsprodukt.

Fungerar med smartphones som har skärmstorlek från 3,5 till 6 tum.

En QR-kod på kartongen hänvisar till kompatibla appar.

Fördelar

 • Mycket bra pris.
 • Enkla att använda.
 • Magnetometerfunktion för styrning av appar.

Nackdelar

 • Begränsad till smartphones med skärmstorlek 3,5 till 6 tum.

Kolla priset!

 

Viktigt att tänka på när man köper VR-glasögon

När VR-glasögon blev populära under 2016 kom en hel del billiga produkter ut på marknaden för att få folk att prova VR med mobilen. De flesta var dock väldigt enkla och kan inte riktigt jämföras med dagens betydligt bättre och många gånger mer avancerade VR glasögon. I vårt test har vi tagit fram de bästa VR glasögon iPhone i olika prisklasser. Det finns en del att tänka på när du skaffar ett par VR glasögon.

Det är väldigt viktigt att de VR glasögon du väljer att köpa passar skärmstorleken på din mobil. Mobilen behöver dels sitta fast ordentligt i ditt headset och dels får det inte komma in ljus mellan din smartphone och glasögonen.

För att VR-glasögon ska kunna fungera bra med iPhone behöver linserna (optiken) vara av mycket god kvalité. Det är också en stor fördel om ditt VR-headset sitter skönt på huvudet. Du kommer märka ganska snabbt om dina VR-glasögon är obekväma och det kommer att dra ner ordentligt på din upplevelse. Det är rekommenderat att först prova de VR-glasögon du är intresserad av innan köp. Om de känns obekväma efter endast fem till tio minuter kan du vara säker på att de kommer att vara betydligt mer obekväma efter ett par timmar.

Användarvänlighet är väldigt viktigt vid val av VR-glasögon. Om de känns komplicerade att använda och justera kommer de antagligen att hamna i en byrålåda och samla damm istället.

De bästa VR glasögon för iPhone i vår guide är alla enkla att komma igång med. Det enda du behöver göra är att placera din mobil i VR-glasögonen och köra igång. Däremot kan batteritiden ta slut snabbt i VR plus att mobilen kan överhettas om du använder ditt VR-headset under för många timmar. Använd dina VR-glasögon under några timmar för att sedan ge både dig själv och mobilen vila.

När det kommer till användarvänlighet är Oculus Go svårslagen eftersom hårdvaran byggts in i glasögonen. Eftersom både mjukvaran och hårdvaran optimerats för VR har tillverkaren reducerat uppkomst av teknikstrul. Oculus Go är bara att sätta på huvudet och köra igång, enklare än så blir det nog inte.

Pris på VR-glasögon för smartphones

VR-glasögon har ökat rejält i popularitet, dels på grund av att det finns ett betydligt större användningsområde idag än tidigare och dels på grund av att kvaliteten på VR-glasögon gått upp rejält. Priserna skiljer ganska mycket och det är viktigt att tänka igenom hur mycket tid du kommer att spendera med dina VR-glasögon innan du lägger ut flera tusen kronor.

De VR-glasögon som blev bäst i vårt test är Oculus GO 32GB och kostar cirka 2733 kronor. Detta är, trots en ganska stor kostnad, ett mycket bra köp eftersom dessa glasögon kan jämföra sig med betydligt dyrare konkurrenter.

För den som vill skaffa ett par av de bästa VR glasögon för iPhone utan att det kostar tusenlappar är Celexon Expert VRG 3 Svart VR-glasögon som kostar runt 349 kronor ett bra val. Du får väldigt mycket för ganska liten kostnad. Även Linocell Pro VR-glasögon för mobilen som kostar cirka 200 kronor ger väldigt mycket för pengarna.

För budgetpris hittar du Renkforce RF-VR1 Svart VR-glasögon som kostar runt 120 kronor samt Basetech Headmount Google 3D VR Brun VR-glasögon Google Card för endast 75 kronor. Det här är riktigt bra VR-glasögon för den som vill prova på VR samt för barnfamiljer som inte vill köpa dyra VR-glasögon till de yngre familjemedlemmarna.

Kvalitet

De VR-glasögon som placerat sig i vår VR glasögon för iPhone bäst i test 2022 är av bra kvalitet.

De olika VR-glasögonen använder skärmar som tar bilderna närmare dina ögon för att bjuda på en “omslutande” upplevelse när du tittar på filmer eller spelar spel. Olika prisklasser erbjuder alla VR men med mer eller mindre finesser och funktioner. VR-glasögon för PC eller spelkonsol är betydligt dyrare och för den som vill känna på att exempelvis spela med VR är det klokt att först köpa VR-glasögon för mobilen. Det är viktigt att din smartphones storlek passar de VR-glasögon som du funderar på att köpa. Ett bra tips är att verkligen tänka över vilka VR-glasögon som passar dina behov och som erbjuder den upplevelse som du är ute efter. För att du ska kunna skaffa bästa VR glasögon för iPhone, i din prisklass, är det bra att först läsa igenom vår guide för kunna göra bästa köp.

Varumärke

Företaget Oculus köptes av Facebook redan 2014 och samtliga som äger och använder en tidigare generation Oculus VR-glasögon måste ha ett FB-konto för att kunna logga in.

Användare idag kan logga in med sitt Oculus-konto och kan sammanfoga sitt FB- och Oculus-konto. För den som inte vill sammanfoga sina båda konton går det bra att bara använda sitt Oculus-konto under två års tid. Även om du kan använda ditt Oculus-konto kommer du att sakna åtkomst till en del nya samt uppdaterade funktioner plus att du inte kommer att ha åtkomst till många sociala funktioner. Det krävs med andra ord ett FB-konto för att kunna få full funktionalitet med dina Oculus VR-glasögon. Trots detta har de allra flesta redan ett FB-konto och du kan använda ditt användarnamn från ditt Oculus-konto om du vill vara något anonym. Oculus VR-glasögon är de bästa på marknaden idag och prislappen är hyfsat överkomlig för de flesta. Glasögonen håller mycket hög kvalitet och kan konkurrera med betydligt dyrare VR-glasögon.

I övrigt kan sägas att kvaliteten för VR-glasögon har höjts avsevärt sedan de först kom ut på marknaden (genom en ökad konkurrens). De VR-glasögon som placerat sig i vår “VR glasögon för iPhone bäst i test 2022” är alla tillverkade av god kvalitet.

Vanliga frågor om VR-glasögon

Vad betyder VR?

VR är förkortning av det engelska ordet virtual reality (kallas virtuell verklighet på svenska). VR en simulerad miljö via datorteknik som kan vara ren fiction, fantasi eller till och med verklig.

Vad är skillnaden mellan AR och VR?

AR eller Augmented Reality (också känd som Mixed Reality) betyder på svenska förstärkt verklighet. Denna teknik är helt annorlunda från VR och i AR placeras grafik och digital information över den verkliga världen via exempelvis en skärm på mobilen eller specialglasögon. Man kan säga att VR ersätter den verkliga världen med en annan verklighet medan den verkliga världen kvarstår i AR. AR tillför dock mer till verkligheten genom att addera virtuella objekt.

Krävs ett Facebook-konto för att kunna använda Oculus VR-glasögon?

Eftersom Facebook äger Oculus behöver du ha ett FB-konto. Du kommer bland annat att få tillgång till livestreaming-spel samt möjlighet att utforska Facebook Horizon. En fördel är att ditt FB-konto kommer att göra det enklare att både hitta och ansluta vänner till spel i VR.

Kan jag ha en annan VR-profil än min Facebookprofil?

När du skapar ett Oculus-konto skapar du även ett användarnamn som är unikt för dig. Du kan givetvis fortsätta använda detta namn och behöver alltså inte använda ditt FB-namn. För dig som inte redan har ett användarnamn går det bra att skapa ett vid konfigureringen av din VR-profil.

Sammanfattning

Att hitta ett par bra och funktionella VR-glasögon idag kan vara svårt. Syftet med vår guide “VR glasögon för iPhone bäst i test 2022” är att hjälpa dig hitta de bästa VR glasögon för iPhone som kan ge dig den upplevelse du är ute efter enligt din budget. Oculus Go är idag de absolut bästa VR-glasögonen på marknaden och håller en prislapp som är överkomlig för de flesta. För dig som inte är beredd att lägga ut några tusenlappar på ett par VR-glasögon men som ändå vill få en häftig upplevelse är Celexon Expert VRG 3 Svart VR-glasögon ett utmärkt val. För den som vill prova på VR eller för barnfamiljer som har yngre barn är budget-VR-glasögon ett perfekt val. De yngre i familjen kan ha kul och uppleva VR utan att du behöver oroa dig över att de har sönder glasögonen genom att exempelvis tappa dem i golvet.

2 reaktioner på ”VR glasögon för iPhone bäst i test 2022 – Hitta bästa VR glasögon för iPhone”

 1. Vad skulle ni rekommendera för VR glasögon om man har en mobil som är 6,5¨?
  och vad skulle ni rekommendera som även klarar av att man har glasögon under (upp till åtminstone 6¨)?

  1. Hej Peter!

   Bra fråga, vi har inte stött på någon i den storleken. När det kommer till glasögon under är det alltid lite krångligt att få plats. Jag skulle rekommendera att du provar dem i butik innan du köper VR glasögonen.

   Hoppas det hjälpte dig!
   mvh Redaktionen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top